U of uw partner heeft een vorm van dementie of een andersoortige zorgvraag en u heeft een indicatie voor zorg bij voorkeur met verblijf (op basis van een ZZP), dan komt u in aanmerking voor een eigen volwaardig appartement bij Vivent Het Andere Wonen. Op basis van een Persoonsgebonden Budget (PGB) gaan we kijken welke ondersteuning u nodig heeft bij Vivent Het Andere Wonen. Samen met het ondernemersduo van Vivent Het Andere Wonen, dat met u in hetzelfde complex woont, bepaalt u wat uw behoefte aan ondersteuning en zorg is.

We leveren dus echt zorg op maat waarin u, als bewoner, de regie heeft. U blijft wonen in uw oude, vertrouwde omgeving. Zo blijven sociale contacten behouden. Hobby’s en andere activiteiten kunnen gewoon doorgaan. Mochten er andere activiteiten gewenst zijn, dan worden deze mogelijk passend aangeboden.

Naast de zorg voor u zullen onze diensten, zorg en inspanningen zich voor een groot deel ook richten op de naasten van onze bewoners om ervoor te zorgen dat we met elkaar het gewone leven kunnen faciliteren tot het einde toe.

U behoudt, voor zover mogelijk, uw huidige zorg en dienstverlening (zoals huisarts, geriater, fysiotherapeut, tandarts) die al betrokken zijn bij uw huidige situatie. U als bewoner houdt uw eigen behandelaars, voor zover van toepassing bijvoorbeeld uw geriater, huisarts en tandarts.

Vivent Het Andere Wonen zorgt voor de dagelijkse zorg die u nodig heeft en biedt u daarbij nog diensten en services waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u nog geen indicatie, kijk dan voor meer informatie op CIZ link.
Wilt u uw ZZP omzetten in PGB, kijk dan voor meer informatie op Per Saldo of Zorgwijzer
Uiteraard helpen wij u graag bij dit traject.